High Tea

De ‘High tea’ werd uitgevonden door Engelse Hertogin Anna of Bedford. Zij vond de tijd tussen lunch en diner te lang zodat ze rond de klok van 16.00 uur erg hongerig werd. Rond het jaar 1840 nam ze een initiatief en gaf haar bediende de opdracht een blad met thee, cake en sandwiches op haar kamer te brengen.

Dit beviel haar zo goed dat ze al snel een aantal vriendinnen uitnodigde om met elkaar te genieten van de vele kopjes thee en lekkernijen die haar kokkin bereidde. De 'Tea party' was geboren.

Dames kleedden zich op hun fraaist met opzichtige hoeden op en men liet zich per koets voorrijden naar één van de tea party's waar men was uitgenodigd. Het idee sloeg aan en steeds meer mensen in Engeland volgden haar idee.

Dit is volgens de verhalen de geschiedenis van het ontstaan van de high tea. We hebben het hier echter over de afternoon tea, waarvan de Nederlandse high tea is afgeleid.

Onze High Tea wordt geleverd met uitgebreide theedoos en verschillende soorten thee. High tea is te bestellen vanaf € 12,50 per persoon minimaal 15 personen)

Voor meer informatie verwijzen wij u door naar ons “Culinaire Service Boek”, tevens kunnen wij uw high tea geheel naar uw wensen invullen, voor een vrijblijvend gesprek kunt u gerust contact met ons opnemen.